Udgivet af Torben Petersen, man d. 30. dec 2019, kl. 00:00

Billede fra folkekirken.dk

Drop in vielse i Sct. Bendts Kirke i Ringsted den 28. februar 2020 fra kl. 15.00 til 18.00 ved Ringsted-Sorø Provstis præster samt medarbejdere ved Sct. Bendts Kirke.

En drop in vielse er en kirkelig vielse eller velsignelse, hvor I kommer ind fra gaden og siger ja til hinanden. 

Når I kommer til kirken vil I blive mødt af frivillige som tager i mod jer. Efter en kort snak med præsten, hvor også papirarbejdet kommer på plads, så er det tid at tage hinanden under armen og gå op til alteret for at sige ja og få Guds velsignelse over jeres liv og ægteskab.

Der er lige det med småt. I skal huske at bestille en prøvelsesattest via borger.dk. Sådan en har gyldighed i 4 måneder. Tag den og billedlegitimation med og vær opmærksom på, at den ene af jer skal være medlem af folkekirken. I kan også blive kirkeligt velsignet, hvis I allerede er gift, her skal I blot medbringe en kopi af jeres vielsesattest.  

Venner og familie er naturligvis hjertelig velkomne. I kan også bare være jer to alene og så præsten. Har I ikke selv vidner (der skal være 2 vidner) som kan bevidne jeres vielse stiller vi gerne med vidner.

Selve ritualet er som det plejer, vi synger en enkelt salme, der er ikke nogen personlig tale, men I bliver spillet ud til bryllupsmarch.

Vi glæder os til at se jer. 

Kategorier Nyheder